Selfstorage is bij het grote publiek nog niet echt bekend. Er gaat wel een belletje rinkelen bij “storage wars” maar dat is toch een verkeerd beeld. In Amerika is veel ruimte en zijn de meeste boxen buiten. Goed bereikbaar met de auto. In Nederland is de ruimte beperkter en zijn de boxen meestal binnen. Hieronder weerleg ik graag een aantal misvattingen over selfstorage.

1. Selfstorage is duur

Aan het huren van een Selfstorage box zijn kosten verbonden. Er zijn verschillende maten boxen. Je betaald dus alleen voor het oppervlak dat je nodig hebt. Bij Mini Opslag Obdam zijn de kosten voor beveiliging en toegangssysteem en extra verwarming bij de prijs inbegrepen. Je betaald elke maand dezelfde prijs. Er zijn dus geen extra kosten achteraf. Daarnaast kan je bij Mini Opslag Obdam eenvoudig een box wisselen. Als je meer of minder ruimte nodig hebt dan bestaat de mogelijkheid om een andere box te kiezen die beter bij je past.

2. Selfstorage is alleen nuttig bij verhuizen

Bij Selfstorage denken mensen vaak dat je dit kan gebruiken als je gaat verhuizen. Maar een box kan je ook tijdelijk huren bij een verbouwing, als je extra ruimte wilt creëren in je huis, als je voor een bepaalde tijd naar het buitenland gaat, bij overlijden van een familielid, het bewaren van je archief, je voorraad voor je webshop of gebruik je de box voor het werkmateriaal van je werknemer. Het is allemaal mogelijk.

3. Selfstorage is alleen voor mensen met héél véél spullen

Nee hoor. Selfstorage is ook voor mensen met een hobby of seizoensspullen. Mini Opslag Obdam heeft boxen met verschillende maten. De ruimte die je huurt is groot genoeg voor jouw spullen. Of dit nu een verzameling is of je ski-spullen. Een Selfstorage box is dan een perfecte oplossing als je deze spullen niet thuis kunt opslaan. Weet je niet precies hoeveel extra ruimte je nodig hebt? Dan heeft Mini Opslag Obdam deze handige ruimte calculator.

4. Selfstorage betekent een huurcontract van lange duur

Bij Mini Opslag Obdam heb je de mogelijkheid om een box voor een maand te huren. Je kan ook voor een langere tijd kiezen waarbij je korting krijgt op de huurprijs. Na de periode van huur die je gekozen hebt is de box met een maximum van 7 dagen voor het einde van de huurmaand opzegbaar.